سید علی ادیانی نماینده قائمشهر و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار الف با انتقاد از روند تصویب لایحه «سی اف تی» یا همان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفت: متاسفانه در تصویب این لایحه قانون آئین نامه داخلی مجلس نادیده گرفته شد و برخلاف آئین نامه داخلی و با دور زدن قانون این لایحه در دستور کار مجلس قرار گرفت.

وی با اشاره به جلسه روز چهارشنبه مجلس، تصریح کرد: لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار مجلس بود و تا ماده 25 این لایحه به تصویب نمایندگان رسیده بود اما در ادامه بررسی لاریجانی از نمایندگان درخواست داشت تا لایحه از دستور کار مجلس خارج شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: آقای لاریجانی در ابتدای جلسه روز چهارشنبه مجلس به جلسه سران سه قوه اشاره کرد و گفت که آیت اله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در آن جلسه به آقای روحانی رئیس جمهور گفت که لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را باید قوه قضائیه آماده می کرد و به دولت می داد تا دولت به مجلس ارسال می کرد نه اینکه دولت مستقلا این لایحه را به مجلس می داد.

ادیانی افزود: آقای لاریجانی سپس از نمایندگان رای استمزاجی گرفت تا این لایحه از دستور کار مجلس خارج شود که نمایندگان با آن مخالفت کردند.

وی با بیان اینکه دقایقی بعد آقای لاریجانی صندلی ریاست مجلس را ترک کرد و آقای مطهری نائب رئیس دوم، رئیس جلسه شد، افزود: در این هنگام یکی از نمایندگان با دادن اخطار قانون اساسی، خواستار حذف این لایحه از دستور کار مجلس شد که آقای مطهری بر خلاف آئین نامه این اخطار را وارد دانست و لایحه مذکور از دستور کار مجلس خارج شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: تعجب این است نمایندگانی که صبح با حذف این لایحه مخالفت کرده بودند، در ظرف 2 ساعت دیگر رای به حذف آن دادند.

ادیانی با بیان اینکه با این اقدام مطهری راه برای طرح زودتر لایحه «سی اف تی» یا همان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس فراهم شد، تصریح کرد: آقایان دانسته یا ندانسته، خواسته یا نخواسته ترتیب امور را به سمتی سوق دادند که لایحه سی اف تی در روز یکشنبه این هفته در دستور کار مجلس قرار گرفت.

وی تاکید کرد: اخطار داده شده، پذیرش اخطار و ارجاع لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خلاف ماده 198 آئین نامه داخلی مجلس است.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی افزود: این ماده قانونی تاکید دارد که اخطار و تذکر پس از رای‌گیری در مجلس درباره موضوع رای‌گیری شده پذیرفته نمی‌شود و مصوبات مجلس قابل تغییر یا اصلاح یا ارجاع به کمیسیون نیست و باید مراحل تعیین شده در این آیین‌نامه اجرا شود.

ادیانی اضافه کرد: بنابر این آقای مطهری خلاف این ماده و خلاف مفاد سوگند هیئت رئیسه مجلس مبنی بر رعایت آئین نامه، دست به کاری زد که نقض آشکار آئین نامه تلقی می شود.

وی با بیان اینکه یکی از مخالفان این لایحه است، گفت: تضمین نداشتن برای قرار نگرفتن ایران در لیست سیاه، ایجاد حق شرط که فاقد آثار و الزامات حقوقی است، نبودن رافع تحریمهای ثانویه آمریکا علیه ایران و نداشتن تضمین وعده های اروپائیها به ایران از دلایل مخالفت اینجانب با این لایحه بوده است.

نماینده قائمشهر و سوادکوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان 2 نامه نوشته بودند تا رای گیری درباره این لایحه بصورت علنی باشد، افزود: یک نامه را اینجانب به همراه 17 نماینده دیگر تهیه کردیم و نامه دوم را 40 نماینده دیگر نوشتند.

ادیانی با اشاره به تصویب این لایحه در مجلس و رای 143 نماینده موافق گفت: 120 نماینده رای مخالف و پنچ نماینده هم رای ممتنع دادند.

وی با بیان اینکه رای به این لایحه نتیجه اتحاد فراکسیون امید و مستقلین بود، افزود: 95 درصد نمایندگانی که به این لایحه رای دادند از این 2 فراکسیون بودند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصویب سی اف تی را یک برجامک دانست و افزود: باید منتظر اظهار نظر  شورای نگهبان درباره این لایحه باشیم.

منبع